WEBMISTRESS DISCLAIMER TAGBOARD

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. This blog is written in Malay and sometimes English.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a bag tag!
Photo of the everyyear

Postgirl
Perkhidmatan Postgirl boleh dibuat melalui :
Yahoo Messenger
sakura_alyyn@yahoo.com
Email
amaleenhanis@yahoo.com

Cerita lama
Februari 2010 Mac 2010 April 2010 Mei 2010 Jun 2010 Julai 2010 Ogos 2010 Oktober 2010 Disember 2010 Januari 2011 Februari 2011 Jun 2011

Perbualan

DarLinks

Abe's blog |Karnadya | Myaarmstrong | Farissa Hany | Hasif Hamsyari

Pengikut

Novel

RM10.90
Story is about a family and how the twins deal with their abang angkat
Classify as 18sx U
Simple. Senang di baca. Ada pictures. Fun. For you kids.
My first novel and maybe the new one will come out next year.
More into childhood memories, awkward moment, missing love, stupidity of the twins.
MY FIRST ATTEMPT. Wohoo! ♪

Coffee Shop

Where I always visit with a glass of choco milk ♥

♥ Body MassIndex Calculations
♥ WikiHow
♥ LuvClothez
♥ News
♥ PakarHowTo

memasak
Panda menekan kekunci keyboard @ 6:42 PTG
Lunch

"Kita nak makan apa hari ni, kak?" tanya Papa sambil membelek-belek akhbar The Stars di tangan.

Termenung sekejap. Tapi, jari-jemari ligat menekan click facebook rakan-rakan. Tengok jam dah pukul 11.30 pagi. Kejap lagi tengahhari. Jadi, dengan semangat yang jitu terus mengclick website (Myresipi.com).

Dalam hati dah semangat nak cuba macam-macam. Konon. Kononlah. Tapi, memandangkan ingredients macam tak ada, terus tak jadi nak masak "macam-macam" tu. Anyway, stok ayam macam banyak tak boleh blah. Hoh? Haha, Jadi, search 'ayam' dan terjumpa Ayam Masak Pedas. Ceeh, lauk simple (Tiba-tiba bangga kerana dirasuk syaitan) okay okay. Agak susah juga tu sebab nak harapkan saya ini yang baru merangkak belajar memasak, tiba-tiba hangus pula kitchen lepas tu kena marah dengan papa, mama, boboy dan periuk belanga.
Okay, malas la nak membebel.

Jadi, selama 50 minit tu terhidang jugalah ;
Ayam Masak Pedas,
Sup Sayur ABC ,(ni Chinese friends beritahu caranya, xie xie :) )
Nasi putih. Haha, bajet je.

Peliknya, tiba-tiba je saya tak nampak Encik Halia. Ke mana dia menghilangkan diri? Sudahlah kuning, buruk pula tu rupanya. Haih. Tak menyengatlah sup.
Tapi, tak apalah. Saya main taram je nak letak dalam sup tu sebab apa yang penting, banyak sayur-sayuran dan boleh ditelan. (Jangan cakap kerjasama, sudah kebas telinga)

Walaupun tidak dapat mengalahkan masakan Chef Wan, nampak jugalah rupa Ayam Masak Pedas, Sup Sayur ABC, dan Nasi Putih tu. Kan? Daripada hangus hitam macam orang bujang first try memasak.

Lain kali, nak cuba buat lauk bertemakan 'seafood' pula.
Lebih-lebih lagi ikan. Udang sudah boleh blah. Setiap kali memegang dead body ikan rasa macam geli. Di samping matanya yang tajam memandang sehingga menusuk hati. Haha. Mak mentua tengok mesti fail jadi menantu T__T.

apa-apa pun;
; Boboy dah tiga kali tambah nasi :) . (Tak heran, boboy tu kan banyak makan? Duh! )

rasa macam dah terror memasak lah. Haha.


Cuaca sejak semalam asyik hujan dan mendung. Sangat menyenangkan hati :).

maksud ;
tak payah siram pokok bunga dan laundry hari ini. Yay!

Label: