WEBMISTRESS DISCLAIMER TAGBOARD

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. This blog is written in Malay and sometimes English.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a bag tag!
Photo of the everyyear

Postgirl
Perkhidmatan Postgirl boleh dibuat melalui :
Yahoo Messenger
sakura_alyyn@yahoo.com
Email
amaleenhanis@yahoo.com

Cerita lama
Februari 2010 Mac 2010 April 2010 Mei 2010 Jun 2010 Julai 2010 Ogos 2010 Oktober 2010 Disember 2010 Januari 2011 Februari 2011 Jun 2011

Perbualan

DarLinks

Abe's blog |Karnadya | Myaarmstrong | Farissa Hany | Hasif Hamsyari

Pengikut

Novel

RM10.90
Story is about a family and how the twins deal with their abang angkat
Classify as 18sx U
Simple. Senang di baca. Ada pictures. Fun. For you kids.
My first novel and maybe the new one will come out next year.
More into childhood memories, awkward moment, missing love, stupidity of the twins.
MY FIRST ATTEMPT. Wohoo! ♪

Coffee Shop

Where I always visit with a glass of choco milk ♥

♥ Body MassIndex Calculations
♥ WikiHow
♥ LuvClothez
♥ News
♥ PakarHowTo

Gila buku
Panda menekan kekunci keyboard @ 3:33 PTG
I NEED BOOKS OR ELSE I MIGHT DIE FROM BOREDOM.

... as the title.
I am saving the tree by recyle the exam paper last year ( due to the 'great' marks ) money. Well, actually my royalty from novels. HAHA. How convenience. It's been like ages saya ada new clothes or outfit. Satu-satunya baju yang boleh consider baru ialah ; Baju kurung raya dan baju sekolah. Itu pun macam dah mewah ok. Niat nak shopping baju macam tiada? Nafsu lebih ke arah buku. Teruk betul. Nanti tak payah masuk keluar bilik persalinan. Bagi saya kerusi, saya duduk 10 jam di Kinokuniya tu.

Apa-apa pun,
Back to books ;
Recommendations from Neesha and Gunna ;
everything from this author ; Cornelia Funke . Mereka menceritakan tentang InkHeart seperti penglipur lara sehingga saya terbawa-bawa mahu pergi terus ke Kinokuniya untuk membeli buku ini. Tapi sebenarnya buku ini adalah milik Amir iaitu honor student SMKBBSL. Haha. Kembang hidung dia. Tapi, dia orang cerita macam buku itu buku dia orang. Bukankah menakjubkan mereka berdua ni? Sudah tengok trailer Inkheart. Babe, I want you la Inkheart .Eh, a slight of fairytale? Macam if you could see..dot..dot.
Sudah! Sudah muak mengulang perkataan yang sama macam ; IF YOU COULD SEE ME NOW BY CECELIA AHERN YANG SUDAH DIBACA 15 KALI ITU!!

erk...next.

Then, Zuliyana recommends this author Roald Dahl. Title Esio Trot (or spell backward ; Tortoise) is so damn cute. And this author juga yang buat The chocolate Factory yang yum-yum dan wonky ponky apa ntah nama dia yang selalu nyanyi lagu tu. Haha. Nasib baik dia tak nyanyi lagu sekolah I kalau tidak haru tahu T___T. Lepas tu, The Princess and The Captain also nice. It's about a girl..no a princess kena force marry old damn man. Then, captain to the rescue! Wohoo. Bad boy x good girl ? That's what we called fun babeh!

puas dah Panda?
Tak. Tak puas lagi. Still nak beli lagi. Beli beli sampai mati. Opps.. terlebih sudah.

From Cecelia Ahern. Memang tak boleh blah penulis ini walaupun A place Called here macam ******!!! ( konon nak buat mencarut tapi tak jadi kerana blog bertemakan bebas carutan haha )
Dalam senarai ;

Thanks for the memories < - At my own risk. Kalau tak best, akan ku jual dekat kawan dengan harga melampau. Haha.
The Gift < - Gunna cerita tentang buku ni memang tak boleh blah. She's gasping for air kerana bercakap tanpa henti. Hoh?
Where rainbow ends <- Walaupun sudah membaca tapi tak puas hati kerana bukan my personal book sebab pinjam. Jadi, am going to buy it. See world!

Kamu mahu sinopsis ya?
Tengok sendiri. Malas nak tulis.

Q :Rasa macam ada yang tertinggal ,
eh tiada buku novel melayu kah?

A : Sudah bertimbun dalam rak. Nak tengok?

oh ya, Laughter the best medicine Malaysian. Ini buku Boboy a.k.a adik pinjam dari his-so-called-bestfriend-even-if-they-do! Sangat funny dan rasa tidak puas hati kerana hanya sempat membaca selama 45 minit. Apa punya kedekut Boboy tu? But, believe me. Memang gusi kering. (funny tak boleh blah)

Itulah disebabkan lack of pembelajaran dalam kelas kami menggunakan masa itu dengan sempurna. Kami membaca novels ! Teruk betul. Apa? Kecik-kecik sudah pandai cinta beruk ya? Namun begitu, 'novel group' kami bebas Twilight / New Moon / Eclipse . Kamu tahu novel apakah mereka itu? Tak tahu? Bagus. Anda dialu-alukan singgah di blog saya. Hahaha.

Kalaulah teman lelaki mahu membeli bunga, sudah lama saya suruh dia beli jambangan buku. Sudah bersedia? Eh eh. Ada teman lelaki?
Hell no. Couple itu haram. Mahu saya ceramah agama di sini? Tak mahu? Mahu? Tak mahu?
( Nanti mahu kapel sama jejaka Jepun je. Eh? Gedik je. Hahaha )

Hey, rasanya itu sahaja ? Bolehkah saya blah daripada blog ini?

apa-apa pun ;
Ada duit ke dalam bank nak beli? T___T

edit : Saya [currently] reading Inkheart. Hip hip hooray! Sangat gembira tahap ish ish. Wah wah. *Tepuk tangan*
saje gedik nak tulis warna merah. Sakit hati tak?

Label:


Panda menekan kekunci keyboard @ 2:43 PTG
ZOMBIE MAKAN BUDAK. RAWR!

Adult content. WARNING! WARNING!
Kamu sudah 16 tahun ke bawah?? (?)



.
.
.


video


00.30 : scaryy~ [budak comel ]
00.40 : Ada surat [makcik (?) ]
00.43 : Uhh.. sekejap lagi saya sampai ; Zombi
00.51 : Onee-chan, are you ok?
00.54 : Saya akan lawan mereka! [budak lelaki]
02.03 : Dahaga [zombi]
02.10 : Sana ada darah. Sana ada darah. [budak lelaki ]
02.13 : Awak mahu minum tak? [budak lelaki]
( Sebenarnya air kuning *tut* ) HAHAHA.
03.18 : he starting to cry. Aww.. kawaii. Dia cakap sesuatu something like, "I'll try my best to defeat that thing. I'm ready! Cepatlah datang sini!" RAWR!
03.34 : Zombie came in. Siap knock dulu tuh. HAHA.
03.57 : Balut dia. [host]
03.59 : Arigatou na! [onee chan]
04.05 : tumbuk. tumbuk! [host]
04.14 : Zombie - san, daijyoubu desu ka? Are you ok Zombie? [host]
04.25 : tak nak datang lagi! [ zombie]
...and the rest. HAHA. Sudah tak pandai nak translate balik. Banyak kanji. Duuh T___T

Ini sebenarnya macam prank show la tetapi dia orang ambil kanak-kanak jadi 'mangsa' . Pikirkan balik memang kesian dekat budak-budak itu (btw, mereka tu adik-beradik dan lelaki berbaju brown itu host rancangan )

Budak comel berbaju merah itu sangat comel ^__^.

Kalau nak tengok prank show lagi boleh la ke Youtube dan search Japan Prank Show. Memang lawak habis.



Kucing
Panda menekan kekunci keyboard @ 11:22 PTG
KUCING PERANGAI TAK BOLEH BLAH

Entry kali ini tiada kena mengena dengan Kuching di Sarawak, air mata kucing, atau Miao&WafuPafu walaupun blog beliau ada entry berbaur kucens-kucens sikit. Sudah addict sama Miao & WafuPafu sehingga terbawa-bawa ke alam realiti. Sangat comel mereka bertiga.
Okay, malas mahu membebel.
Ingat lagi tentang entry ini?
Ya. Mereka berempat sudah membesar dalam kadar yang sangat lambat. HAHA. Di samping itu, saya juga telah mention nama mereka ialah A, B , C , D bukan? Sekarang. Tidak lagi. Saya sudah dapat petunjuk ayah pin daripada nama-nama yang comels sekali daripada abang dan adik saya. Kami memang sehati sejiwa :')

Marilah berkenalan lebih lanjut. Ibu mereka tidak akan ditunjukkan kerana perangainya mungkin membawa pengaruh buruk kepada readers... Dan juga bapaK nya.( Sama kes )


:smoke:
Ehem.. ehem. Saya mahu introduce diri saya terlebih dahulu. Saya Candy A/L dot dot dot kamu boleh panggil saya Candy sahaja. TIDAK. Candy Floss itu tidak glemer. Jangan pandai-pandai mahu menukar nama saya, ada understand? Saya mahu bercerita serba sedikit tentang kehidupan saya sebelum saya 'dipenjarakan' oleh tiga orang adik-beladik yang kejam itu. Begini ceritanya...

Ketika sedang menunggu teksi hari berganti malam, saya tersedar ada sebuah keleta berhenti di bahagian kanan saya, tapi senget sikit. Apakah betul ayat inih??

Rupanya, hanya seorang lelaki yang mencuri kereta bapanya untuk melarikan diri ke bandar. Tangannya sangat pelik. Apakah memang begitu bentuknya? Tidak banyak fur seperti saya. ??

"Tiada nama lainkah, Botak?!"

YA. Saya suka nama itu.



Malas mahu membebel pasal diri saya lagi. Sudahlah. Kamu tengok sahaja adik-beladik saya yang lain. Mereka boleh pula diberi nama comels ! Eii... benci.


Hitam itu Fluffy. Tidur itu Leo.
*yawn**purr purr *

Ni hah Kyo.
*nada malas*
Saya tak sukalah menunjuk-nunjuk adik-beladik saya yang comel. Mahu saya tunjuk yang lebih x-strem? Sila minta kebenaran pak cik rumah sebelah *cilok daripada perkataan tuan saya*


Abang merangkap Cotton. Tidur bersepah. Patutlah tuan saya, Amaleen itu asyik membebel setiap pagi dan malam.

Okay, itu sahaja. Nanti tuan saya marah kalau saya guna lama-lama. Nanti habis keyboard dia kena fur saya yang lawa ini.

Bye. Assalamualaikum.



Label:


unsung heroes
Panda menekan kekunci keyboard @ 1:15 PTG
UNSUNG HEROES

a person who makes a substantive yet unrecognized contribution; a person whose bravery is unknown or unacknowledged

In simple word ;
Not honored or praised; uncelebrated: an unsung hero.

example ; Police , military

Last two weeks ago, mengadap televisyen sahaja kerja kerana nak ambil cuti berehat setelah sehari suntuk buat kerja sekolah. Ah, great. Now, Boboy sudah conquer and booking one set living room including televisyen, couch, even my chocolate milk. Memang tak malu sungguh. Jadi, minta izin jugalah tumpang sekaki but in one condition ;

Tak boleh tukar channel since dia memang addict sama 732 Crime Investigation.
( konon konon bercita-cita mahu menjadi detektif / majistret )

OK. Fine. As long as dapat tengok TV sekali. Rancangan yang disiarkan ialah ;
AL MAUNAH: THE MALAYSIAN ARMS HEIST
The largest arms heist in Malaysian history soon turns into a 5-day hostage stand-off when Special Branch officers sent to investigate are captured, tortured and killed.

Memang sangat captivating the title ;
Malaysia . Who knows once upon a time negara pernah ada perkara macam ini? Saya tak tahu. Jujur cakap. Dulu memang hingus meleleh punya budak lagi, tak pikir tentang negara tapi lebih pikirkan cikgu esok minta bawa daun dan straw untuk buat projek seni but in the end tak jadi sebab cikgu tak datang sekolah. Tak patut betul. Penat nak cari straw tu tahu? Alih-alih dia ambil cuti bersalin pula. Eh, bebel pula.

Back to the topic. Topic diciplak daripada buku English Text Form 5 chapter 2.

Despite tak suka rancangan yang berunsurkan serius dan memerlukan concentration 100% saya tak dapat lari memikirkan what are they going to show in this?
Saya tak boleh nak cerita semua sebab takut keyboard rosak kena air mata. The tragedy memang real dan
rest in peace those Unsung Heroes. Kita selalu banggakan [ fill in the blank ] kerjaya yang lain yang sit depan komputer. No offense.

Sepanjang menonton rancangan itu, teringat dekat Papa. Papa also the Unsung Heroes. He's a police and a father. So, indeed. An Unsung Heroes.

P/S; Dulu teringat masa darjah satu dan dua dan tiga dan empat dan lima, cikgu bagi borang kerjaya warna kuning itu dan tuliskan cita-cita nanti dewasa mahu jadi apa ;
suprisingly saya tulis Polis / Askar di ruangan pertama dan kedua. OK. That is so weird. Tapi, tak hairan kan? Taekwondo pun sudah blue belt :P mari kita tengok ramai-ramai. HAHAHA.

apa-apa pun ;
the UNSUNG HEROES itu SAVIOUR
Jadi, yang suka tengok rancangan 712 E! Yang asyik siarkan tentang celebrity couple, break-up, B*S* kepala tiba-tiba jadi macam bulan, 715 yang kartun-kartun, itu udah-udahlah tu. Stop tengok rancangan lagha mari kita ramai-ramai jadi detektif loyar buruk mengadap TV. OK FINE. Itu perangai saya. Tapi, sekarang sudah berubah! HAHAHA.

ok, ciao.

Label:


If You Could See Me Now
Panda menekan kekunci keyboard @ 12:07 PG
KALAULAH AWAK DAPAT TENGOK SAYA SEKARANG (lebih kurang la )

Ada ubat penawar tak?
Saya sudah buat macam-macam iktihar.
Macam-macam.
Even sibukkan diri dengan studies.
tapi, ketagihan saya sudah tidak dapat di bendung.

Dalam Sejarah Tingkatan 5 kehidupan saya, sudah lebih 15 kali saya mengulang baca ;

IF YOU COULD SEE ME NOW by CECELIA AHERN.

sila buat kenduri selamat. Sekian.

cuti sekolah
Panda menekan kekunci keyboard @ 2:50 PTG
CUTI ATAU STUDY?

hyep. Sudah mahu cuti sekolah lah!
Tapi,
saya cuti lebih awal daripada orang lain?
Tak.Tak. Saya tahu negeri Timun Timur cuti hari Jumaat dan tak. Saya tinggal di Kuala Lumpur.
Dengan proudnya saya ambil cuti bersalin sekali lagi.

Eh, sorry. Siapa yang cakap saya tidur sampai matahari bertukar bulan? Tak eh. Saya dengan sopan sekali bangun dan tidak tidur-tidur lagi setelah solat Subuh oke :') terharunya. Anak solehah?

Okaylah. Cuti sekolah sudah bermula. Starting tomorrow. Jadi, apa perancangan anda?
Kalau yang nak pergi bercuti, itu pergilah bergembira.
Siapa yang Tingkatan 5 kata dia nak pergi Genting Highlands pastu naik roller-cooster sampai tak ingat dunia dan kerja sekolah memang ah nak kena.

Jadi ;
Saya dengan penuh rendah diri isytiharkan diri ini ingin stop main-main. Sudah nak habis pun pakage kerja rumah yang cikgu di sekolah provide. Ibubapaku, terharu tak? :')



Hah. Sudah terbukti lagi. No objection anymore. See. Ada mug, buku, pen, even Buku Sejarah Tingkatan 5 yang sangat saya sayangi. Berbalut dengan sutera cina import oky!
Saya cinta Sejarah dan Biology sebab tiada kira-kira macam additional mathematics itu.

Karangan BM yang sangat kotor untidy. Suprisingly, saya tak pernah ada that-so-called-liquid-paper jadi kalau ada kesalahan, saya akan minta dengan penuh hormat daripada 'jiran' meja sebelah. "Miss, you lawa. Pinjam liquid paper boleh?"

selingan : Eh, benda apa berwarna pink itu??

TADA! Buku Cecelia Ahern yang merah jambu dan menyakitkan mata memandangnya. Cantik lagi cover buku If You Could See Me Now . Heh. Tak habis-habis.
Eh, tak buat kerja sekolah ke Panda?

MANA ADA!
Kita belajar, belajar. Kita baca buku, baca. Kita rehat, baca novel :)

PERINGATAN KERAS : jangan study over. Nanti biul.


Label:


eye bag
Panda menekan kekunci keyboard @ 5:34 PTG

TIDAAAAAAK! SUDAH BERTAMBAH SATU LAGI 'KEISTIMEWAAN' WAJAH CIPTAAN TUHAN INI ;

LINGKARAN HITAM DI BAWAH MATA [Tajuk besar]

Disebabkan sudah banyak kali tidur lambat lebih-lebih lagi ketika cuti sekolah.
Which cause me this ;

LINGKARAN HITAM DI BAWAH MATA YANG PALING DAHSYAT. Ini lagi dahsyat daripada tak boleh jawab soalan Additional Mathematics.

Tanyalah sesiapa pun, even abang yang kerja di kedai Watson's Jusco sudah muak tengok muka saya ni hah.
Sudah rabun [ sudah rabun jauh tetapi semakin rabun lagi ] mata ini mencari-cari di internet ubat untuk *tut* . Nak buat macam perkataan tak senonoh tapi tak jadi.
UBAT APA YANG SESUAI UNTUK HILANGKAN LINGKARAN HITAM DI BAWAH MATA?

Akhirnya saya terjumpa satu ubat.
Tetapi, it only make it worse.

WHY?


Saya menyesal.

Selamat tinggal.

PS ; tadi saya tulis UNTUK macam ni ; TENUK

extra :
; TENUK dan PANDA adik-beradik erk?

Label:


Japanese
Panda menekan kekunci keyboard @ 4:17 PTG
LEARN JAPANESE LANGUAGE
Entri yang penuh dengan perkataan melampau dan perkara yang tidak berguna 18sx ke atas. Terima Kasih. Sila minta kebenaran pak cik rumah sebelah sebelum membaca.

Saya rasa sangat sakit hati sekarang kerana keputusan tidak berapa cerdik atau dalam bahasa sopannya ; baka .
Dulu sangat bersemangat di sekolah ada buka kelas Bahasa Jepun. Sudah duduki pun Japanese Language Proficiency Test Level 4 tahun lepas.
Memang sangat ;

FEELING GREAT.

Kerana sejak dahulu lagi memang berimpian ingin belajar bahasa Jepun sejak dalam womb lagi ketika masih foetus.
Macam melampau pula? HAHA.

Ada sahaja kartun animasi di chanel 715 [ANIMAX] tidak akan ketinggalan. Well, ada juga yang sengaja skip seperti Spooky Kitaro yang bleeh.

Sudah tidak akan faham lagi lagu J-pop dan memerlukan bantuan Translation lyrics selepas ini.

sudah masuk Tingkatan 5. Sudah berjanji tidak mahu study- die - hard, tetapi 45 minit sahaja.
Tetapi, setiap hari ada sahaja kelas, tuisyen, lesson, tengok TV, update blog. Hoh?

Sekarang ;

MERANA DAN SANGAT SAKIT HATI MELIHAT RAKAN-RAKAN YANG CONTINUE STUDY JP BERBUAL DALAM JAPANESE ! T_____T
SYUH SYUH KAMU SEMUA.


Sudah, lupakan daku sahaja. Bye.
T________________________________________________________________________________________________T
( masih tidak puas hati. HAHAHA )


apa-apa pun ;
; sudah mintak kebenaran pakcik rumah sebelah?

ps ; sekarang sedang mengumpul syiling untuk mengupah satu private sensei khas dari Jepun. HAHA. Gedik je.

Label:


Anak
Panda menekan kekunci keyboard @ 3:31 PTG
Gambar di atas tiada kena mengena dengan entri pada kali ini. Ini hanyalah anak saudara sahaja. Sangat Qaseh sama gadis ini :'). How much you've grown. HAHAHA.

ANAK

Sudah berkali-kali menasihati jangan keluar dengan 'jantan' lain tetapi dia buat tidak dengar.
sudah berkali-kali ugut nak buang dia kalau lewat balik rumah, dia buat tidak dengar juga.
sudah berkali-kali grounded kalau melawan cakap, dia buat tak tahu.
sudah berkali-kali beritahu, kapel itu haram, dia kahwin lari juga.
sudah berkali-kali saya menulis berkali-kali sekarang nak stop sudah.

sekarang ;

anak sudah ada dua. Dua-dua jantan.
sekarang anak jantan bernama seperti gula-gula kapas ; Cotton & Candy
sekarang C&C sudah besar ;
dia buat hal lagi.

SUDAH BERANAK EMPAT!

Siapa mahu tanggung kos pembayaran ?
Siapa mahu bawa pergi medical check-up kalau demam ?
Siapa mahu dodoi anak sambil lullaby ?
Siapa? Siapa?

Oh, Baby, dikau buat daku sakit hati.

Inilah 'si Tanggang'. Tengok anak dia. Sama warna, harap perangai tidak sama juga.
Kahwin tidak berdaftar.





MENCONTENG ARANG BATU DI MUKA BUKU.. eh silap. MUKA. FACE. WAJAH.






Apa-apa pun ;
; nama anak 'Si Tanggang' buat masa ini adalah A, B , C , D . Nama yang paling menarik yang boleh difikir buat masa ini.
Lahir pada tengah malam ketika semua orang nyenyak tidur dan baru perasan dia tengah labour pada ketika menunggu bas Wajihah ambil untuk ke sekolah.

1 MARCH 2010

Teringat ketika 'Si Tanggang' masih baby T___T. Sangat comel tetapi sekarang sudah jadi ... Ish. Ish. Tak sanggup den nak tulis.

Mana bapak dan suami dia??

**
P/S: Jangan terpedaya dengan teman sepermainan / teman jantan.




Novel
Panda menekan kekunci keyboard @ 7:51 PTG
Novel


Ada terbaca satu komen peminat ( cececeh ) di chatbox web Karnadya.

mirazieya: ape citer pnulis nvel seribu kenangan iaitu amaleen shukri ye?
mirazieya: sy tringin nk tau pkembangannya sbb novel tu best! btw,die hmpir sbaya je dgn sy

Tidak diubahsuai, dimanipulasikan. Ia adalah sumber pertama mengikut Sejarah Tingkatan 1 senang cerita.


Pertama sekali, terima kasih kawanku kerana sudi membaca novel saya yang tak seberapa hasil nukilan budak ( semasa itu ) Tingkatan 3. Sangat menghargai. Anda boleh tahu bagaimana perasaannya apabila ada seseorang ambil tahu tentang kita. Ikuti perkembangan kita. Kan? Kan?

Jadi, saya sangat terharu *sob* dan sama umur? Amazing.

Jadi, tentang perkembangan saya, diumumkan saya sudah ;

berumur 17 tahun, pelajar SPM. Huh, apa punya jawapan sudah.

HAHA. Ok, gurau.

Perkembangan saya tentang novel ialah ;

Insya-Allah, kalau sudah tiada apa-apa perkara yang block perjalanan menulis novel, saya akan duduk, with a glass of Chocolate milk, menaip sampai mata give-up stay awake. Dramatik betul.

Sekarang, manuskrip bukan main banyak dalam komputer. Tapi, jalan cerita tu, aduh! Why me? Why?? Where's the idea?

Haha. Tapi, jangan risau dan panik. Manuskrip yang akan *COMPLETE* dengan jalan cerita yang menarik ( mungkin ) akan saya siapkan :) . Tapi, janganlah harap cerita Love Story ok! Tiada pengalaman dan salah di sisi undang-undang Ibu Bapa saya. Nanti kena saman tidak boleh membeli buku lagi. Menyedihkan.

Tema novel akan datang ini, tiada kena mengena dengan fantasi kerana saya lebih suka melihat dari sudut kehidupan sebenar. Real life. Yang kadang-kadang kita terlepas pandang.

Jadi. Biarlah Seribu Kenangan jadi novel pertama dan tiada yang kedua buat masa ini. Sigh.

Salam :)

Label:


Ujian
Panda menekan kekunci keyboard @ 7:24 PTG
Ujian

adik-adik, kakak-kakak, abang-abang, Ibu bapa ;

Am wishing you guys do your best in your Test Paper.

Siapa yang masuk Tingkatan 1 ; khas buat Boboy. HAHAHA. Baru tahu, agama tiada lagi objektif ya sayang!

Tingkatan 3 ; nak buat main-main, semacam tidak boleh? PMR guys.

Tingkatan 4 ; Aliran Sains, macam mana? Best tak hardcore subjects? :)

Tingkatan 5 ; ditujukan khas buat classmate. Physics paper; sila buat kubur sendiri.


Kenapa Sejarah paper sangat menyenangkan hati? Moga cita-cita dalam mimpi untuk menjadi ahli korek tanah tercapai.

HAHAHAHA.

p/s : Tidak sabar nak jadi artis buku di pesta buku (PWTC) nanti. Nak conteng buku sendiri dengan tandatangan / tulisan yang paling menawan buat adik-adik :))

Label:


Art n Sofa
Panda menekan kekunci keyboard @ 9:47 PTG
Couch hunting

setelah papa bekerja di Sepang, papa angkut sekali barang-barang di rumah ini. Seperti, peti ais ( yang sudah berkarat, maksud ; peti ais kuno sejak saya berumur 3 tahun lagi, antik kan? ) dan juga sofa tak lawa. Hitam. Buruk. Selalu kena jadi mangsa Adam dan Qaseh lompat-lompat atas dia. Tak apa. Tak apa.

Jadi.

Dengan semangat jitu, kami sekelurga keluarlah naik kereta pergi kedai jual perabot. Cerita TAMAT. Memang tak boleh blah ayat ni. HAHA.

Sekarang trend orang guna sofa berbentuk L. Memang jatuh cinta. Tipu kata tak suka sofa baru seperti ni.
Ada dwi-fungsi okay!

Akhirnya, setelah tiga buah kedai kami kunjungi akhirnya kedai Cavenzzi menjadi pilihan. Factory outlet lagi ok! Memang sangat cool. Tambahan lagi, sofa berbentuk abjad L dan seterusnya boleh menjadi abjad III . Tiga katil sekaligus

ART CLASS


Tony si cute. Ceeh. Nasib baik Tony tak faham bahasa Melayu. Nama macam dalam cerita cartoon network Boboy suka tengok je. Tak apa. Tak apa. Jadi, hari ini adalah kelas ;
Sepetang bersama Tony masak-masak. HAHAHA. Gurau.

Kelas Anatomy Manga which is my favourite class amoung all! Selalunya masa Art Class, semua 'pelajar' kat situ serius je muka. Sampai tak terangkat-angkat kepala tu. Serius konon. Biasalah, kalau Sir Michael mana sempat dia nak buat lawak and humour all that. Mati.

Lain pula dengan Tony ni. Tengok muka dia pun dah tak boleh blah. Apa tah lagi perut dia. HAHAHA. Comel gitu.
Mamat tak faham Bahasa Malaysia ini memang sangat advance dalam mengajar anatomy sebab dia ambil kelas di Los Angeles okay. Tempat kasino yo. :O

Tadi pun sangat chaos kelas sebab Tony buat lawak tak boleh blah sampai mengalir air mata. Agak-agak jugalah baju tu T_____T .

Walau apa-apa pun, sebulan sekali dapat jumpa Tony sebab dia sibuk dating. Oleh itu, saya isytiharkan you're the buncit.. silap, da-bomb, Tony!.

Lupa nak ambil gambar dia. Nah, gambaran lukisan dia.

Label: