WEBMISTRESS DISCLAIMER TAGBOARD

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. This blog is written in Malay and sometimes English.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a bag tag!
Photo of the everyyear

Postgirl
Perkhidmatan Postgirl boleh dibuat melalui :
Yahoo Messenger
sakura_alyyn@yahoo.com
Email
amaleenhanis@yahoo.com

Cerita lama
Februari 2010 Mac 2010 April 2010 Mei 2010 Jun 2010 Julai 2010 Ogos 2010 Oktober 2010 Disember 2010 Januari 2011 Februari 2011 Jun 2011

Perbualan

DarLinks

Abe's blog |Karnadya | Myaarmstrong | Farissa Hany | Hasif Hamsyari

Pengikut

Novel

RM10.90
Story is about a family and how the twins deal with their abang angkat
Classify as 18sx U
Simple. Senang di baca. Ada pictures. Fun. For you kids.
My first novel and maybe the new one will come out next year.
More into childhood memories, awkward moment, missing love, stupidity of the twins.
MY FIRST ATTEMPT. Wohoo! ♪

Coffee Shop

Where I always visit with a glass of choco milk ♥

♥ Body MassIndex Calculations
♥ WikiHow
♥ LuvClothez
♥ News
♥ PakarHowTo

USB mass storage
Panda menekan kekunci keyboard @ 12:08 PTG

Okay. Entri ini straight to the point sebab tak ada masa. HAHA. Apa yang penting adalah content bukan crap, right?

USB Mass Storage ini memang mahal. Kalau quality baik punya boleh cecah RM300. Tapi, kalau tak jaga dengan baik memang gerenti rosak. Betul tak?
Dulu Papa belikan memang besar GB dia. Boleh simpan gajah. Tapi, sebab Panda ni pemalas gila nak makan bamboo je, setiap kali nak tutup computer main tarik macam tu je USB punya wayar.
Satu hari, long story short USB tu masuk hospital. Tak keluar-keluar dah. Inalillah kat situ.
Tauke tu kata ada beberapa faktor kenapa USB tu masuk kubur ;

  • Tak scan dulu. Virus bergumbira.
  • Main tarik je wayar
  • Terhantuk baru terngadah dekat lantai
  • tuan pemalas
Jadinya, Papa pun belikanlah satu lagi kat anak gadis dia. Tak tahan dengan constang nagging, dapatlah badak air sekor.

Buffalo Ministation Portable Hard Disk. Kena putih sebab suci eh.

Badak air ni pun bagus juga dia punya device. First thing dia suruh kita setup adalah buat password so orang lain tak boleh excess kita punya hard disk. Badak ni boleh percepatkan masa transfer, backup utility, and ramdisk. Jadi, so far badak ni boleh tahanlah. Plus, design dia lawa. Made in Japan.

Okay move on. Masa kita nak tutup computer and nak unplug hard disk, kadang-kadang benda ni keluar menyusahkan hidup.



Susah kalau benda ni keluar. Sebab tu dulu main tarik je wayar. Benda ni keluar sebab external drive kita masih lagi running tapi kita dah tutup kan semua applications. Apa yang running nya?

Jadi. Tool yang boleh dijadikan sahabat dalam kes ini adalah Unlocker.


Unlocker ni akan listkan hidden applications yang kita ingat kita dah close. Jadi, lepas dah tahu apa masalahnya, tekanlah unlock all.

Cuba eject balik hard disk. Yay! Safely remove.
Sapa-sapa yang sayang dekat badak air anda, silalah ;
download Unlocker ni >download Unlocker here!!<<
Selamatkan hard disk mu.



Label: