WEBMISTRESS DISCLAIMER TAGBOARD

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. This blog is written in Malay and sometimes English.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a bag tag!
Photo of the everyyear

Postgirl
Perkhidmatan Postgirl boleh dibuat melalui :
Yahoo Messenger
sakura_alyyn@yahoo.com
Email
amaleenhanis@yahoo.com

Cerita lama
Februari 2010 Mac 2010 April 2010 Mei 2010 Jun 2010 Julai 2010 Ogos 2010 Oktober 2010 Disember 2010 Januari 2011 Februari 2011 Jun 2011

Perbualan

DarLinks

Abe's blog |Karnadya | Myaarmstrong | Farissa Hany | Hasif Hamsyari

Pengikut

Novel

RM10.90
Story is about a family and how the twins deal with their abang angkat
Classify as 18sx U
Simple. Senang di baca. Ada pictures. Fun. For you kids.
My first novel and maybe the new one will come out next year.
More into childhood memories, awkward moment, missing love, stupidity of the twins.
MY FIRST ATTEMPT. Wohoo! ♪

Coffee Shop

Where I always visit with a glass of choco milk ♥

♥ Body MassIndex Calculations
♥ WikiHow
♥ LuvClothez
♥ News
♥ PakarHowTo

Entry pasal Islam yang Indah
Panda menekan kekunci keyboard @ 9:22 PTG
Program berunsur Islamic yang mendapat tempat di hati para Muslim di seluruh dunia ini memang patut diiktiraf sebagai Program yang mampu membuka mata hati masyarakat muslim zaman ini.

Bersyukur sangat kerana program ini lain daripada... tak . SANGAT SANGAT lain dengan program *cough*Akademi Fantasia *cough* tu..

Pememangnya... semua dah tahu kan? Keluar dekat muka surat khabar depan lagi :)

Bagi saya kedua-dua Imam Muda ni sangat berbakat dan berilmu. Suka setiap kali kalau mudir tanya soalan mereka akan mencelah jawapan raka-rakan yang lain dengan hujah yang dperkukuhkan dengan ayat daripada Al-Quran.

Imam-imam ni pula bukannya imam yang belajar di pondok dekat kampung tapi di Universiti. Ada yang sampai Jordan, Mesir. Berpengetahuan luas ya ustaz yang ini. Jadi, persepsi masyarakat mengatakan ustaz / imam ni tiada pelajaran memang boleh disangkal SEKARANG.

Satu lagi, setiap kali tengok rancangan Imam Muda sangat suka tatap muka mereka. Subhanallah bersihnya air muka mereka. Tugasan setiap minggu saya suka sangat tugasan ; Zaman Kanak-Kanak. Nak menangis pun ada tengok anak-anak yatim piatu dekat pusat jagaan itu. Ingat nak buat drama air mata lah kan di rumah, tapi Boboy ada. Dia pun tengok Imam Muda juga. Nasib baik saya tuff. Air mata 'jantan' tahan tak keluar. *Bangga* Buang macam tu je air mata (*・_・)ノ⌒*

Antara ramai-ramai Imam Muda saya suka kedua-dua pemenang Imam Muda ; Hizbur dan Asyraf. Eceeh, firasat perempuan memang kuat. tengok, Imam Muda pilihan saya masuk final ~~~ヾ(^∇^) Jangan jeles ya lelaki semua.

Eh, ada sesiapa pernah tengok isteri imam Hizbur dan Asyraf?
Subhanallah, cantik. Memang jealous la makcik - makcik kalau pakcik-pakcik sekalian menatap wajah mereka. Memang sesuai dengan imam muda Ashyraf dan Hizbur tu.

Janji Allah itu benar.

"Mereka yang beriman akan ditemukan jua dengan pasangan yang beriman jua,"

Ramai orang kata, eh aku beriman. Aku tak tinggal sembahyang. Tak tinggal puasa. Tak buat apa-apalah yang ditegahkan oleh-Nya.
Tapi kan. Betul ke kita beriman? Ukur dulu baju di badan sendiri.
Nak pasangan yang beriman tapi diri sendiri tu tak tahu apa-apa pun.

Pernah sekali saya tengah bercerita dan berbual dengan kawan-kawan. Tiba-tiba topik kami termasuk dalam topik pemakaian tudung.
Kawan saya ni golongan yang tak pakai tudung. EH, boleh ke tulis macam ni?
Okaylah. Ada wanita yang pakai tudung dan tak pakai tudung. Boleh dikatakan dalam group tu saya seorang je yang pakai tudung.
Cerita kami ni termasuk dalam cerita , "Perempuan yang pakai tudung lebih teruk daripada perempuan tak pakai tudung,"
Dekat situ saya dah rasa semua orang pandang saya.

"What?" tanya saya.
"Kalau pakai tudung, bukan bermaknanya baik," kata kawan saya tu. Saya diam je la. Dalam hati saya nak membentak tapi saya cuba susun ayat. Elok elok. Persepsi kawan saya ni
Macam Imam Muda la kan. Eceehh.

"Kenapa cakap macam tu?"
"Tengok je lah dekat surat khabar. Macam-macam cerita pasal muslimah yang bertudung buat perkara keji,"

Bagi saya. Kawan saya ni nak menegakkan benang yang basah kerana dia sendiri tidak memakai tudung dan alasan kenapa dia tak pakai tudung sebab terpengaruh dengan muslimah yang lain. Pakai tudung tapi perangai . . .
Kata kawan saya lagi, baik tak pakai tudung. Orang tak bertudung tidak sekeji perempuan bertudung itu. Malahan, mereka yang tidak bertudung tidak banyak kes seperti perempuan bertudung.
Eh... panasnya hati ni. Kalau diikutkan hati nak saja saya karate-do. (Bila masa aku belajar karate ni?)

Tapi itulah hakikat sebenar kan?
Senang sahaja saya kata kat dia. Saya ni bukannya arif sangat dalam hal keagamaan lalu jawapan yang saya bagi ringkas dan apa yang saya rasa ikut pandangan saya.

"Okaylah. Bagi aku kan, orang yang tak pakai tudung tu dah sah sah lah dapat dosa. Bukan nak buat kau terasa, okaylah. Kau terasa (memang cepat je mulut ni, terus terkeluar kata-kata pedas daripada mulut hehehe). Tapi, orang yang pakai tudung ni ada dua. Satu pakai tudung tapi baju singkat, nampak lemak-lemak. Ada satu pakai tudung tutup semua. Tak nampak susuk tubuh maknyanya tutup aurat. Dua golongan yang dilaknat Allah adalah golongan pakai tudung tapi telanjang dan golongan tak pakai tudung. Aku tak nak komen lebih-lebih. Nak lebih lanjut tanyalah ustazah, kan senang? Nanti kita gaduh tak pasal-pasal, menangis tak berlagulah aku ,"

Kita tak yah gaduh-gaduh ya? (*・∀・)/♡\(・∀・*) Okay!

Peliknya saya. Yang sekarang ni fesyen pakai anak tudung yang ikat di belakang. Nampak bonjol unta ( ikatan rambut ) dan leher. Saya memang tak suka langsung pakai tudung macam tu. Sudahlah pipiku macam Panda pakai macam tu, nanti Panda kidnap buat macam anak sendiri. Tak apalah, tudung hitam yang dah dipakai sejak umur 12 tahun itu juga yang diletak atas kepala. Kita stick together-gether sampai akhir hayat ye?

Saya ingat lagi saya pakai tudung waktu umur 8 tahun. Di sekolah saya ada kawan nama dia Liyana. Hari itu ada kami berjanji esok pakai tudung pergi sekolah saya pun balik rumah kata kat mama nak pakai tudung. Esoknya pergi sekolah Liyana tak pakai pula. Terus buat "kita gaduh kejap" moment. Entahlah. Saya rasa waktu itu kot saya mula pakai tudung dah lupalah. Tapi, waktu tu kejap pakai kejap buka. Biasalah. Typical malay girl.. kan kan?

Walaupun saya pakai tudung tapi saya tak pakai baju labuh macam jubah atau baju kurung. Seperti yang anda baca dalam entry-entry lepas saya pernah mention saya sangat SUKA pakai baju abang atau adik (Boboy ) saya baju T-Shirt lepas tu saya pakai sarung lengan loose. Kalau anda perasan, baju perempuan T-Shirt yang dijual sangat ketat macam tukang jahit tu amateur ke apa tak pandai ukur. Apalah.
Mama selalu tegur kalau kami sekeluarga keluar pergi jalan-jalan atau pergi tusyen saya pakai baju macam baju saiz XXL. Okay silap. Double XXXXL. Ambik kau. HAHA.
Tak apa. Dalam Al Quran kan ada , pakai baju yang tak menarik perhatian dan warna pudar.
( Baru perasan selama ni baju tak pernah ada warna bright yellow, Orange, Red )

Selain itu, saya rasa selesa berpakaian macam tu sebab tak adalah nak tarik-tarik baju tak nak nampak perut buncit ke apa. Kadang-kadang orang pernah tengok saya macam saya ni budak-budak sesat di Jusco. Bayangkanlah dengan baju besar macam tu, saya pula tak jumpa cari Mama dan Papa. Handphone tak bawa (Saya tak suka bawa dompet dan Handphone) pakcik ni tengok saya penuh concern.
Sesat ke dik? Ikut pak cik pergi dekat kaunter pertanyaan tu, kita cari ibu bapa adik, ya ? (oooh, those memories... terima kasih ya pak cik, you're the best ) Haha.

Sejak tinggal di KL ni saya dapat culture ke electic shock ∑(O_O;)Shock!! . Perempuan mereka, fuhh up to date. Bila lah saya nak biasakan diri dengan keadaan macam ni? Mereka sangat.. er... dahsyat dalam pemakaian?


Serius. Tak pernah pakai baju macam dalam gambar ni. Pakain yang nak dekat sama adalah pemakaian yang E tu. Tapi, tudung tak sama. Baju tak sama. Baju saya semua paras lutut. ( Baju saya? Okay, baju abang dan adik T___T saja tahu kamu ).
Seluar. Okaylah. Seluar jeans ataupun sweatpants. Ceeh. Tak attractive langsung kan? Ya, tak attractive. Lelaki yang nak date dengan saya boleh cancel appointment sekarang. Email saya di
sayatakattractive@yahoo.com
Saya hanya date sama ( jejaka ini sahaja ). Jadi jangan harap. Saya ada sindrom Maher Zain. HAHAHA.

Pemakaian tudung perempuan zaman ni sangat meloyakan saya. Meloyakan?

Pemakaian tudung tapi macam bongol unta di belakangnya. Saya ingat kepala alien ke apa!
Pemakaian tudung macam ni sebenarnya salah kerana rambut itu aurat walaupun dah tutup, nampak bentuknya tetap dikira berdosa. Muslimah Turkey suka gayakan fesyen ni. Dan virus ni sudah sampai Malaysia. Lagi gerun daripada H1N1. Tak payah tengok jauh-jauh di sekolah kalau waktu perhimpunan saya nasihatkan jangan duduk di belakang pelajar Melayu okay?
Nanti tak nampak dekat depan sebab kepala mereka tinggiii sangat. Saya menyesal. Saya tak akan berdiri di belakang kawan saya lagi. Hai Lengloi!

Saya pandai nasihatkan orang lain, saya ni baik sangat ke? Ha? Ha? Ha? *muka annoying*

Tak. Saya ni nak kata baik, saya tak pernah mencuri ( curi pemadam kawan sebelah esok baru pulangkan itu dikira jahat juga? ), tapi saya pernah berbohong, pernah buat kawan marah, kadang-kadang tinggal solat, buat ibu bapa marah ( ya, maafkan kakak mama papa T______T ) , buli adik, gaduh dengan abang, rampas remote TV daripada Boboy, kadang-kadang marah tak bersebab ( psycho ..eh ! ) macam - macam lagi.

Saya tak baik tapi saya cuba nak jadi baik. Susah rupanya ya. Siapa kata senang? Angkat tangan jap.

Insya-Allah, saya nak perbaiki diri saya ☆彡 . Solat ni harap boleh kurangkan "perangai tinggal-tinggal solat". Nak jadi hantu ke apa. Nak banyakkan dengar lagu nasyid dan saya nak tanya sesiapa yang tahu lagu latar dalam program Imam Muda tu? Sedap nya lagu tu. Nak makan rasanya.

Saya penatlah. Esok birthday Mama yang ke [dot] . Typical women. Suka rahsiakan hari jadi mereka. Ishhh.



ヾ(´・∀・)ノ << ♪ Happy Birthday Mama ! ♪

Label:


PLKN
Panda menekan kekunci keyboard @ 7:59 PTG
Those yang selected should be happy!
Saya dapat and my reaction is .. umm..
over excited?

What the heel la Panda? My friends yang dapat siap curse lagi. Haha. Biasalah, drama queen bukan? :)
Saya dah siap buat plan lagi lepas SPM nak buat apa ; I mean, nak jadi kindergarten teacher. I even surveyed some places and gaji dia quite good. Tak lah sampai dapat beli lima beg Louis Vuitton lebih-lebih la pulak kan.

But then again, dapat masuk PLKN pun boleh tahan.
ignore the points yang anda rasa tak guna ya?

Tapi, saya rasa saya akan kehilangan perkara yang NAK sangat saya buat selepas SPM ;

alamak. Banyak la pulak yang saya akan miss.
Pheew. Tak apa tak apa. Pergi dulu. Nanti boleh jadi hunter professional. Pewwit.

Ada yang sanggup kata tak nak pergi dan macam-macam alasan dia orang create. Ada orang pernah mati kat sana lah. Ada hantu la. Makan kari kepala ayam lah.
Dahsyat nya kamu semua. Belum pergi tapi dah tahu semua? Jealous I.
Abang saya pergi dulu OK aje. Saya lawat dia, fuuh "lawa" tempat dia. Macam hotel lima bintang di ceruk kampung. Best kan?


p/s: Harap Siti Nur Nisha sekali sama tempat dengan saya. I miss you la friend T_T Nanti kalau PLKN tempat sama kita pergi hunting malam-malam.
Vampire, kan?

Life life life life. Which one ni?
Panda menekan kekunci keyboard @ 8:51 PG

It's July. July means month. Month means 4 months to left.
Left for?



***

Sekarang, cikgu di sekolah sudah minta IC dan duit untuk buat pekasam.
Eh tak. Untuk daftar masuk Matrik dan IPTA.

When I was Form 3, saya macam sudah set my mind that architecture would be my life. I thought so but then again melangkah ke dunia where you're going to decide yourself without anybody influences is quite challenging. Seriously.

Ingat lagi dengan ( entry kerjaya, click! ) ni? Ada sembilan hah kerjaya aku. HAHAHA. Damn. Banyak yang merapu daripada betul. My top 2 choices are
Yang lain boleh abai ya. Refer back to this particular "Pokok tentukan personaliti anda" . I have unlimited ambitions and I don't think akan letih dengan semua ni. I mean, seriously kalau dalam umur 17 tahun I can handle a lot of things, entah apa aku akan jadi nanti dah dewasa -_-"

In the meantime, I really love science. But, I love arts more.
Eh, mana satu kau ni Panda?

Rasa macam nak cancel Architecture for some unknown reason. Suka hati je main cancel-cancel. SPM pun tak mula lagi. Ceeh.
I would go with second choice kalau ada rezeki di sana Insya-allah. Mom said so. Interior mungkin sesuai dengan saya nanti bolehlah buat living room yang penuh dengan Panda. Hidup Panda. Woot woot!

But also, nak ambil Minor in Psychology. Alang-alang dah masuk science stream ambil la sesuatu yang boleh related dengan "death" life for this past 1 and half year. Nanti budak-budak science stream yang psycho boleh consult dengan I. Wahahaha.

Sekarang cari-cari Uni yang tawarkan course macam ni tapi of course. Ada satu Interior tapi tak ada psychology pula and vice versa. Ah. Boleh botak kepala macam ni.

Oh ya. Kalau adik-adik, kakak Panda nak nasihat kalau nak tahu field course / job / life yang you're going to lead boleh refer to this website doctorjob! Jangan ambil kisah dengan wanita tua di sana, dia memang macam tu.

Private Uni / College macam The One Academy ( TOA ) saya memang kalau boleh nak masuk sana tapi kena ada sugar daddy weh. Salt daddy tak main. Private college / Uni memang choking fee dia tapi quality dia perfect. Impressed dengan artwork student before and after. Memang superb. Wish boleh transform macam itu juga. Ah sudah. Nak jadi ilustrator pulak dah!

Sebelum fikiran bercelaru melayang nak jadi itu ini baik saya signing off dulu. Tak habis pula kan entry ni.

p/s : OHMYGOD. I miss Tony Sensei in art class T__________T Tony come back! Even though you're lousy with tattoo and bulging tummy.
Did I just said something displeases?

Label:


Flirting with japanese guy,
Panda menekan kekunci keyboard @ 3:06 PTG
read back about my last entry.
you know.
the "depressed" entry.
LOL.

thank god. Thank You Allah.
I have regain my spirit back. I just had too much of black and negative aura for this couple of days.
Well, I might have gotten rid of all those bad things. No more bad spirit or what you call , "setan". HAHAHAHA.

Progam Floria that I and others joined like three days ago coming to an end. It's not that fun or whatever but I just LOVE IT when I was asked by cikgu Mazlan to become a replacement. No. Not a replacement for someone who're heartbroken. Fix it yourself.
I've become a translator. Really. Amazing.
I'll tell about it on later entry, maybe. I am not in time right now. Have something to do.

I don't know whenever I feel hyper or daymn good I love listen to japan / korean song.
Oh, please forgive me cause break the promise to delete the japan and korean folder in mp3.

I just in love with them T_T

Please, its also for my good right? I will be facing some scary experience. Wait. No.
It's exciting experience.
The Japanese Language Proficiency Test in August. Eh, maybe in December? Whatever.
Those exam candidates look like japanese guy. I mean. GUY. Seriously. You're just Malay and Chinese guy! Stop dressing and looks like japanese guy. You're forbid from change your hair colour!
My heart skip a bit.
LOL.
Entah apa-apa.



Listening to Bigbang's. The korean band that fluent in both english and japanese.

Let me hear your voice ; Bigbang Click link !


It's Koe wo Kikasete. Or Let me hear your voice. ( Koe ; voice , kikasete ; let me hear ).
G-dragon ; the silver hair guy looks like someone I know. The hot guy as Huey Yee and me describe about him. He's hot, the guy that work at saloon. RYF hair saloon that I often go to ... you know? Girls stuff. Flirting. Woot. HAHAHA.

He's hot, man.
Okay, enuff Panda! We know.
Fine T______T

Why the guys in this MV look so cool in their super saiya outfit? I mean come on! Who can pull it off wear the outrageous outfit? Like, dracula and vampire would wear.
( I am not talking about Edward-you-know-who )
If I seen someone wearing that kind of attire in the middle of crowd I would label him as vampire fetish. HAHA.
I bet if Boboy wear it, err..I can't imagine how it turn out! T_T NOOOO.

Bytheway without further ado em.. without further mummbling, here


The translation for this song :) Then you would understand better what this song all about.

The rain just now has stopped
The smell of asphalt is floating around the city
Hey, over there too, the weather is fine already right?
For I heard the weather has cleared up from the west (***)
Since you’re not a morning person
Everyday, will you be able to wake up properly?
I’m still worried about things like that

The sky still spreads so freely
Although nothing has changed
Right now, just that… it’s only just that you are not by my side

Let me hear your voice
If we become honest, surely
We'll be able to understand each other
Please open your heart
Let me hear your voice
The path we have come is, for us, definitely
An important STEP to that future

The first time I met you was
Around this season right?
The light up street was
Glowing beautifully
The crybaby-you, from that time on, often
Laid your forehead on my shoulder
You were crying right? That extreme warmth
From your touch on my shoulder

Everyone lives, carrying his own worry
Desperately holding his broken heart

Let me hear you voice
If we become more kind
We'll be able to love each other
Don’t avert my eyes
Let me hear your voice
Let's get over those entwined anxieties and loneliness
The feelings of this moment become our bond

Yeah, Since you went away hasn't been the same
In my heart all i got is pain
Could it be that i play the game
To loose you, i can't maintain
Sunlight moonlight you lit my life
Realize in the night while love shines bright
Can't let you go we were meant for forever baby let me know

Days passed without you can't forget you
Letting me be the cloud hanging above me
Raining on me missing your touch
Nights get longer and it's hard to clutch
We're apart breaks my heart
Its all for the best girl, you're my world
In time my love unfurls
'Till then wait for you girl

Let me hear your voice
If we become honest, surely
We'll be able to understand each other
Please open your heart
Let me hear your voice
The path we have come is, for us, surely
An important STEP to that future



I took it without permission. Yeah. SHAME ME! FLAME HER! Wahahaha!

All credit goes to ; CarepJean for this lovely translations and romanji and also kanji! Duhh. Now I don't have any reason to skip study kanji. I just love the strokes and the complex words :)

p/s: by the way, what the heels with my headtitle? Nonsense.

Label:


Honest and true till the end of time
Panda menekan kekunci keyboard @ 8:12 PTG






Malam ni ; Khamis malam saya sepatutnya berada di pusat tuisyen.
Saya sudah tak tahan lagi.
saya skip tuisyen malam ni.
walaupun saya cuba gagahkan diri pergi sana, tapi saya tak rasa saya boleh tahan dua jam 30 minit dengar cikgu mengajar atau apa.
Saya memang tak ada mood satu minggu ni.
Saya tak tahu kenapa tapi mungkin inilah apa yang orang katakan ;
DEPRESSED.

Sudah lebih tiga hari saya rasa depressed ni dan 4 hari selebihnya rasa lost. Rasa macam empty dalam diri. Jiwa kosong. Entahlah, nak kata macam tu nampak sangat jiwa ni tak ada . . . em, tak tahulah nak describe.

Ya-Allah.

Kenapa teruk sangat diri saya kali ini?
Rasa macam tak tahu nak buat apa.
Perasaan ni lebih kurang macam dulu ; masa piano exam dan PMR berlangsung pada tahun yang sama. Dulu rasa stress tapi sekarang depressed.

Tadi , habis semua contact number dalam handphone saya sms. Tanya khabar dan sebagainya. Termasuk abang dan mama.
Well, dah lama tak jumpa mereka rasa rindu sangat.
Dekat rumah ni, saya boleh harapkan Boboy je boleh buat saya ketawa dengan lawak jenaka dia.
Sometimes, saya bersyukur kerana ada dia walaupun kami banyak bergaduh sayang.

Masa saya pergi ke Putrajaya untuk program Floria saya pernah tinggal solat. Solat Zuhor. Bukan tak pernah tinggal solat, banyak kali! Memang banyak. Macam tak ada keinsafan dalam diri tapi masa saya tinggal solat Zuhor tu saya rasa sangat bersalah. Hati saya tak tenteram.
Setiap detik saya lihat jam tangan. Setiap kali jarum jam berdetik, hati saya berdebar. Macam ajal nak dekat.
Bukan tipu.

Ya-Allah. Saya mengucap. Pulang sahaja, saya baca bismillah bawa motor dengan agak laju balik rumah. Memang berbahaya tapi, saya memang dah tak boleh berfikir waras masa tu. Nasib baik kereta tidak banyak cuaca pula mendung sahaja.
Pulang ke rumah saya terus dirikan solat Zuhor walaupun sudah kedengaran azan.
Subhanallah.
Jahilnya saya. Bodohnya diri ni.
Tak habis-habis saya salahkan diri.

Maafkanlah hambamu ini ya-allah.

Mungkin sebab saya rasa depressed sejak kebelakangan ni adalah amaran. Amaran di atas kesalahan dan dosa yang pernah saya buat. Mungkin bukan solat Zuhor itu sahaja, mungkin atas kesalahan yang lain. Allah tunjukkan pada minggu ini.

Saya cuba tenangkan hati, dengar lagu-lagu nasyid. Saya tutup mp3 folder yang penuh dengan lagu jepun, inggeris, dan korean.
Sekarang, lagu Maher Zain dan nasyid tempatan yang saya dengar saya bawa sehingga ke tidur. Hati saya rasa agak tenang berbanding hari yang lain.

Saya cuba perbanyakkan berdo'a dan yassin. Bukan nak bangga diri dan tunjuk diri ni baik tapi ini sebagai peringatan kepada saya. Mungkin juga kepada sesiapa yang membaca. Rupanya, lagu dan perkara sebegini yang memberi ketenangan dalam hati bukan pergi melancong, mendengar jenaka ( okay, ni boleh dimaafkan kerana Boboy selalu buat saya ketawa tak ingat dunia ).



Mishary Al-Afasy Yassin ; memang sedap suara dia. Kalau dengar boleh terbuai Click click. Surah Yassin recitation by Mishary Al Afasy yang saya selalu jadikan halwa telinga. Kalau saya tengah buat kerja lain, saya pasang mp3 ke telinga insya-allah semua berjalan lancar dan hati tenang.

Iman manusia turun naik. Orang kata sebab godaan syaitan. Sebenarnya nak tutup dosa dan kesalahan sendiri. Disalahkannya syaitan. Padahal 'mereka' hanya lakukan kerja mereka. Kita boleh sahaja buat tak layan mereka.

Baiklah. Entri keinsafan ini bukan nak tunjuk kelemahan dan kebaikkan dalam diri.
Tapi, saya rasa baik rasanya saya tulis apa yang terbuku dan dijadikan panduan dalam kehidupan.
Apa benda saya tulis ni??

SEBENARNYA, SAYA TULIS INI NAK LUAHKAN PERASAAN DAN MENGUBAH DIRI.


p/s: tajuk daripada For the rest of my life ; Maher Zain? :') I just love this song so much.



Busy mengalahkan PM
Panda menekan kekunci keyboard @ 5:01 PTG
-Diisytiharkan cuti kerja

-Biology Class 8-10 pm

-Lagi sekali diisytiharkan cuti kerja. Tapi petang buat study group sama Huey Yee : Maths genius!

- Taekwondo 2-4 pm , BM & BI class 8-10 pm

-Piano 3-4.30 pm, Maths and Add Maths Class (which I H.A.T.E the most ) 7.30-10 pm

- Japanese Class 8-10 am, Art / Ceramic Class 1-3 pm , Phy and Chem Class 4.15- 7 pm

- 3 pm Maths , 4.30 Physics/ Chem Form 4, 5.45 - 7pm Physics / Chem Form 5


Upcoming Exam ;
  1. Japanese Language Proficiency Test ; August
  2. Piano Grade 6 ; Next year. Pheww.
  3. Taekwondo ; Grading Blue Belt
  4. SOS. spm
Saturday memang busy day for me. Dari awal pagi hinggalah malam saya balik rumah hanya nak rehat sekejap, solat dan tukar beg. Lepas tu, merempit pergi tempat tuisyen lain.
Mengalahkan PM kan?
Kalau saya tak sempat ambil breakfast, mood lepas balik daripada JP class mesti masam. Kena bawa bentou kalau pergi JP class ni. (-_-" )

p/s : macam best pula busy mengalahkan orang lain.


Okay. This are only to remind me. Sometimes, my entry can be pretty useless to readers.