WEBMISTRESS DISCLAIMER TAGBOARD

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. This blog is written in Malay and sometimes English.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a bag tag!
Photo of the everyyear

Postgirl
Perkhidmatan Postgirl boleh dibuat melalui :
Yahoo Messenger
sakura_alyyn@yahoo.com
Email
amaleenhanis@yahoo.com

Cerita lama
Februari 2010 Mac 2010 April 2010 Mei 2010 Jun 2010 Julai 2010 Ogos 2010 Oktober 2010 Disember 2010 Januari 2011 Februari 2011 Jun 2011

Perbualan

DarLinks

Abe's blog |Karnadya | Myaarmstrong | Farissa Hany | Hasif Hamsyari

Pengikut

Novel

RM10.90
Story is about a family and how the twins deal with their abang angkat
Classify as 18sx U
Simple. Senang di baca. Ada pictures. Fun. For you kids.
My first novel and maybe the new one will come out next year.
More into childhood memories, awkward moment, missing love, stupidity of the twins.
MY FIRST ATTEMPT. Wohoo! ♪

Coffee Shop

Where I always visit with a glass of choco milk ♥

♥ Body MassIndex Calculations
♥ WikiHow
♥ LuvClothez
♥ News
♥ PakarHowTo

Photoshop
Panda menekan kekunci keyboard @ 2:54 PTG
Adobe Photoshop

Rasanya ramai dah tahu dan ada Adobe Photoshop ni, tak kira version 7, Cs2,Cs3 atau yang terbaru Cs4 (heh, kalau ada pun entah tahu guna entah tidak) Ciss. Blah kau sekarang Panda.
Haha.

Saya tahu kewujudan perisian ni pun masa muda-muda dahulu. Ececeh. Dulu Form 1, addict dengan Myspace. Tengok dia orang edit gambar. Lawa. Terus beli Adobe Photoshop. Cerita Tamat. HAHAHA.

Tapi, kalau nak kuasai tu memang memakan masa. Ha, tengok saya. Dah masuk lima tahun bermain-main dan godek sana godek sini tapi tak berkembang-kembang juga knowledge. Buku panduan dia mahal macam *&%&(*&*(. Duit bawa belanja sekolah sehari tak sampai RM2 T______T.

Apa yang saya buat hanya search tutorials di enjin carian tapi kalau bagi yang otak block atau dalam bahasa sopannya ; lembap (haha) memang tak akan faham apa yang ditulis lebih-lebih lagi kalau keterangannya tidak disertakan dengan screenshot. Huh. Juling mata 90 darjah belum tentu dapat faham.

Dunia semakin maju mengikut arus globalisasi (ha, macam karangan BM je?), tiada lagi buta ICT. Tapi, akan wujud buta PHOTOSHOP. Penggunaan Photoshop sangat meluas dalam apa jua bidang yang dikuasai lebih-lebih lagi perkomputeran. Masa kecil ni lah kena belajar segala macam benda.

; Semalam buat folio PSV (Pendidikan Seni Visual) pun kena guna Adobe Photoshop beb! Nasib baik knowledge yang tak seberapa ni dapat diterapkan kalau tidak, heh mesti dapat markah &(*$(* . Lepas tu SPM pun (@^#$@*(#.

Nak beli Adobe Photoshop ni digalakkan. Harganya taklah mahal sangat cuma RM10 original okay!

p/s: entri dipostkan setelah dengan bangga dan kembang hidungnya, folio PSV *COMPLETE* dengan cantik, sempurna dan da-bomb! :))

Insya-Allah, kalau saya ada masa saya akan cuba berikan tutorials atau knowledge yang saya ada tentang Photoshop ini. Beserta dengan screenshots lagi. Jadi, puji atau bodek ayah atau ibu atau atuk anda (hoh?) untuk beli Adobe Photoshop Cs2 ini dan laptop sendiri. Nanti tak payah berebut. HAHAHA.

Ilmu yang ada perlu diajar. Orang yang tak nak kongsi ilmu dianggap kurang ajar. HAHAHA.

apa-apa pun ;
; apa tujuan entri ni?

Label: