WEBMISTRESS DISCLAIMER TAGBOARD

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. This blog is written in Malay and sometimes English.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a bag tag!
Photo of the everyyear

Postgirl
Perkhidmatan Postgirl boleh dibuat melalui :
Yahoo Messenger
sakura_alyyn@yahoo.com
Email
amaleenhanis@yahoo.com

Cerita lama
Februari 2010 Mac 2010 April 2010 Mei 2010 Jun 2010 Julai 2010 Ogos 2010 Oktober 2010 Disember 2010 Januari 2011 Februari 2011 Jun 2011

Perbualan

DarLinks

Abe's blog |Karnadya | Myaarmstrong | Farissa Hany | Hasif Hamsyari

Pengikut

Novel

RM10.90
Story is about a family and how the twins deal with their abang angkat
Classify as 18sx U
Simple. Senang di baca. Ada pictures. Fun. For you kids.
My first novel and maybe the new one will come out next year.
More into childhood memories, awkward moment, missing love, stupidity of the twins.
MY FIRST ATTEMPT. Wohoo! ♪

Coffee Shop

Where I always visit with a glass of choco milk ♥

♥ Body MassIndex Calculations
♥ WikiHow
♥ LuvClothez
♥ News
♥ PakarHowTo

Gila buku
Panda menekan kekunci keyboard @ 3:33 PTG
I NEED BOOKS OR ELSE I MIGHT DIE FROM BOREDOM.

... as the title.
I am saving the tree by recyle the exam paper last year ( due to the 'great' marks ) money. Well, actually my royalty from novels. HAHA. How convenience. It's been like ages saya ada new clothes or outfit. Satu-satunya baju yang boleh consider baru ialah ; Baju kurung raya dan baju sekolah. Itu pun macam dah mewah ok. Niat nak shopping baju macam tiada? Nafsu lebih ke arah buku. Teruk betul. Nanti tak payah masuk keluar bilik persalinan. Bagi saya kerusi, saya duduk 10 jam di Kinokuniya tu.

Apa-apa pun,
Back to books ;
Recommendations from Neesha and Gunna ;
everything from this author ; Cornelia Funke . Mereka menceritakan tentang InkHeart seperti penglipur lara sehingga saya terbawa-bawa mahu pergi terus ke Kinokuniya untuk membeli buku ini. Tapi sebenarnya buku ini adalah milik Amir iaitu honor student SMKBBSL. Haha. Kembang hidung dia. Tapi, dia orang cerita macam buku itu buku dia orang. Bukankah menakjubkan mereka berdua ni? Sudah tengok trailer Inkheart. Babe, I want you la Inkheart .Eh, a slight of fairytale? Macam if you could see..dot..dot.
Sudah! Sudah muak mengulang perkataan yang sama macam ; IF YOU COULD SEE ME NOW BY CECELIA AHERN YANG SUDAH DIBACA 15 KALI ITU!!

erk...next.

Then, Zuliyana recommends this author Roald Dahl. Title Esio Trot (or spell backward ; Tortoise) is so damn cute. And this author juga yang buat The chocolate Factory yang yum-yum dan wonky ponky apa ntah nama dia yang selalu nyanyi lagu tu. Haha. Nasib baik dia tak nyanyi lagu sekolah I kalau tidak haru tahu T___T. Lepas tu, The Princess and The Captain also nice. It's about a girl..no a princess kena force marry old damn man. Then, captain to the rescue! Wohoo. Bad boy x good girl ? That's what we called fun babeh!

puas dah Panda?
Tak. Tak puas lagi. Still nak beli lagi. Beli beli sampai mati. Opps.. terlebih sudah.

From Cecelia Ahern. Memang tak boleh blah penulis ini walaupun A place Called here macam ******!!! ( konon nak buat mencarut tapi tak jadi kerana blog bertemakan bebas carutan haha )
Dalam senarai ;

Thanks for the memories < - At my own risk. Kalau tak best, akan ku jual dekat kawan dengan harga melampau. Haha.
The Gift < - Gunna cerita tentang buku ni memang tak boleh blah. She's gasping for air kerana bercakap tanpa henti. Hoh?
Where rainbow ends <- Walaupun sudah membaca tapi tak puas hati kerana bukan my personal book sebab pinjam. Jadi, am going to buy it. See world!

Kamu mahu sinopsis ya?
Tengok sendiri. Malas nak tulis.

Q :Rasa macam ada yang tertinggal ,
eh tiada buku novel melayu kah?

A : Sudah bertimbun dalam rak. Nak tengok?

oh ya, Laughter the best medicine Malaysian. Ini buku Boboy a.k.a adik pinjam dari his-so-called-bestfriend-even-if-they-do! Sangat funny dan rasa tidak puas hati kerana hanya sempat membaca selama 45 minit. Apa punya kedekut Boboy tu? But, believe me. Memang gusi kering. (funny tak boleh blah)

Itulah disebabkan lack of pembelajaran dalam kelas kami menggunakan masa itu dengan sempurna. Kami membaca novels ! Teruk betul. Apa? Kecik-kecik sudah pandai cinta beruk ya? Namun begitu, 'novel group' kami bebas Twilight / New Moon / Eclipse . Kamu tahu novel apakah mereka itu? Tak tahu? Bagus. Anda dialu-alukan singgah di blog saya. Hahaha.

Kalaulah teman lelaki mahu membeli bunga, sudah lama saya suruh dia beli jambangan buku. Sudah bersedia? Eh eh. Ada teman lelaki?
Hell no. Couple itu haram. Mahu saya ceramah agama di sini? Tak mahu? Mahu? Tak mahu?
( Nanti mahu kapel sama jejaka Jepun je. Eh? Gedik je. Hahaha )

Hey, rasanya itu sahaja ? Bolehkah saya blah daripada blog ini?

apa-apa pun ;
Ada duit ke dalam bank nak beli? T___T

edit : Saya [currently] reading Inkheart. Hip hip hooray! Sangat gembira tahap ish ish. Wah wah. *Tepuk tangan*
saje gedik nak tulis warna merah. Sakit hati tak?

Label: