WEBMISTRESS DISCLAIMER TAGBOARD

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. This blog is written in Malay and sometimes English.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a bag tag!
Photo of the everyyear

Postgirl
Perkhidmatan Postgirl boleh dibuat melalui :
Yahoo Messenger
sakura_alyyn@yahoo.com
Email
amaleenhanis@yahoo.com

Cerita lama
Februari 2010 Mac 2010 April 2010 Mei 2010 Jun 2010 Julai 2010 Ogos 2010 Oktober 2010 Disember 2010 Januari 2011 Februari 2011 Jun 2011

Perbualan

DarLinks

Abe's blog |Karnadya | Myaarmstrong | Farissa Hany | Hasif Hamsyari

Pengikut

Novel

RM10.90
Story is about a family and how the twins deal with their abang angkat
Classify as 18sx U
Simple. Senang di baca. Ada pictures. Fun. For you kids.
My first novel and maybe the new one will come out next year.
More into childhood memories, awkward moment, missing love, stupidity of the twins.
MY FIRST ATTEMPT. Wohoo! ♪

Coffee Shop

Where I always visit with a glass of choco milk ♥

♥ Body MassIndex Calculations
♥ WikiHow
♥ LuvClothez
♥ News
♥ PakarHowTo

unsung heroes
Panda menekan kekunci keyboard @ 1:15 PTG
UNSUNG HEROES

a person who makes a substantive yet unrecognized contribution; a person whose bravery is unknown or unacknowledged

In simple word ;
Not honored or praised; uncelebrated: an unsung hero.

example ; Police , military

Last two weeks ago, mengadap televisyen sahaja kerja kerana nak ambil cuti berehat setelah sehari suntuk buat kerja sekolah. Ah, great. Now, Boboy sudah conquer and booking one set living room including televisyen, couch, even my chocolate milk. Memang tak malu sungguh. Jadi, minta izin jugalah tumpang sekaki but in one condition ;

Tak boleh tukar channel since dia memang addict sama 732 Crime Investigation.
( konon konon bercita-cita mahu menjadi detektif / majistret )

OK. Fine. As long as dapat tengok TV sekali. Rancangan yang disiarkan ialah ;
AL MAUNAH: THE MALAYSIAN ARMS HEIST
The largest arms heist in Malaysian history soon turns into a 5-day hostage stand-off when Special Branch officers sent to investigate are captured, tortured and killed.

Memang sangat captivating the title ;
Malaysia . Who knows once upon a time negara pernah ada perkara macam ini? Saya tak tahu. Jujur cakap. Dulu memang hingus meleleh punya budak lagi, tak pikir tentang negara tapi lebih pikirkan cikgu esok minta bawa daun dan straw untuk buat projek seni but in the end tak jadi sebab cikgu tak datang sekolah. Tak patut betul. Penat nak cari straw tu tahu? Alih-alih dia ambil cuti bersalin pula. Eh, bebel pula.

Back to the topic. Topic diciplak daripada buku English Text Form 5 chapter 2.

Despite tak suka rancangan yang berunsurkan serius dan memerlukan concentration 100% saya tak dapat lari memikirkan what are they going to show in this?
Saya tak boleh nak cerita semua sebab takut keyboard rosak kena air mata. The tragedy memang real dan
rest in peace those Unsung Heroes. Kita selalu banggakan [ fill in the blank ] kerjaya yang lain yang sit depan komputer. No offense.

Sepanjang menonton rancangan itu, teringat dekat Papa. Papa also the Unsung Heroes. He's a police and a father. So, indeed. An Unsung Heroes.

P/S; Dulu teringat masa darjah satu dan dua dan tiga dan empat dan lima, cikgu bagi borang kerjaya warna kuning itu dan tuliskan cita-cita nanti dewasa mahu jadi apa ;
suprisingly saya tulis Polis / Askar di ruangan pertama dan kedua. OK. That is so weird. Tapi, tak hairan kan? Taekwondo pun sudah blue belt :P mari kita tengok ramai-ramai. HAHAHA.

apa-apa pun ;
the UNSUNG HEROES itu SAVIOUR
Jadi, yang suka tengok rancangan 712 E! Yang asyik siarkan tentang celebrity couple, break-up, B*S* kepala tiba-tiba jadi macam bulan, 715 yang kartun-kartun, itu udah-udahlah tu. Stop tengok rancangan lagha mari kita ramai-ramai jadi detektif loyar buruk mengadap TV. OK FINE. Itu perangai saya. Tapi, sekarang sudah berubah! HAHAHA.

ok, ciao.

Label: