WEBMISTRESS DISCLAIMER TAGBOARD

Hello creatures! Welcome to my blog! Click the tabs above to explore my blog. This blog is written in Malay and sometimes English.Constructive criticisms are highly appreciated. Don't forget to leave a bag tag!
Photo of the everyyear

Postgirl
Perkhidmatan Postgirl boleh dibuat melalui :
Yahoo Messenger
sakura_alyyn@yahoo.com
Email
amaleenhanis@yahoo.com

Cerita lama
Februari 2010 Mac 2010 April 2010 Mei 2010 Jun 2010 Julai 2010 Ogos 2010 Oktober 2010 Disember 2010 Januari 2011 Februari 2011 Jun 2011

Perbualan

DarLinks

Abe's blog |Karnadya | Myaarmstrong | Farissa Hany | Hasif Hamsyari

Pengikut

Novel

RM10.90
Story is about a family and how the twins deal with their abang angkat
Classify as 18sx U
Simple. Senang di baca. Ada pictures. Fun. For you kids.
My first novel and maybe the new one will come out next year.
More into childhood memories, awkward moment, missing love, stupidity of the twins.
MY FIRST ATTEMPT. Wohoo! ♪

Coffee Shop

Where I always visit with a glass of choco milk ♥

♥ Body MassIndex Calculations
♥ WikiHow
♥ LuvClothez
♥ News
♥ PakarHowTo

DRAMA JEPUN
Panda menekan kekunci keyboard @ 9:00 PG
Siapa suka angkat hidung!
Melampau pula budak Panda ni suruh angkat hidung...

.
.
.
.


Tipu kata tak suka drama J! Tipuu.. Boooo sama dia.
.
.
.
.
.



LOL.


Panda pula tak tahu sejak bila telah disogokkan dengan cerita-cerita drama Jepun ni. Dulu Korean punya drama setakat Winter Sonata tu je. Tu pun sampai sekarang tak ada CD dia sebab mahal. Tengok je lah video tersekat-sekat dekat Youtube tu hah. HAHA. Dulu drama jepun pertama tengok rasanya anime. Perggh. Sudah besar panjang pun tengok anime lagi? Biasalah saya. Memang childish tapi thanks to that, i improve my drawing. Yosh. My drawing most likely influenced by anime thank you. I really love you anime.

Ada sesetengah kawan-kawan saya yang sampai sekarang sangat innocent tidak tahu apa itu drama Jepun dan anime. Tapi! Itu sebelum saya datang. Sekarang, mereka bukan lagi innocent. It sad to say this but, mereka sudah terpengaruh dengan drama jepun bagai T_____T. Saya pembawa pengaruh buruk. Entah apa jadi dengan thumbdrive mereka. Penuh gambar-gambar drama jepun dan lagu. Aiyaa. teruklah bukan?

Thumbdrive saya lagi la. Papa beli yang bapak gajah punya besar pun sudah hampir penuh. HAMPIR PENUH! Entah apa benda saya letak dalam tu =_= nanti kena confiscated some lor. "Orang lain pun nak guna juga bukan kau sorang je!"
Yela. Yela.

Kawan saya sorang ni sudahlah gila dengan drama jepun sampai CD saya dia tak pulang-pulangkan. HA. Aku tengah cakap dengan kau ni YANA. HAHA. Padan muka nama kau dah ada dalam blog aku. Blacklist.


Biasanya, kalau satu drama / anime keluar saya tengok dekat youtube. EH JAP. Bagi segmen 'melepaskan kemarahan' jap.

INHALE.

Entah apa-apa YOUTUBE ni! Orang nak guna pun tak bagi tengok! Kejap-kejap sekat! Kejap-kejap 'media error'. Arghh! Sekarang kena beralih ke Veoh.com sudah. TENGOK?! Bukankah kau kehilangan seorang pendengar tegar di website tu? Arghh! Sekarang youtube kena tengok dekat laptop papa je! Nyanyuk youtube.

EXHALE.

ok. dah.


Ha. Sebelum saya usha anime dan drama jepun ni saya suka tengok / godek godek jap apa isi kandungan cerita dan OST (original sound track ) in case kamu tak tahu.
Eyyh. Eyyh. Boboy sudah muak kalau lalu depan bilik ke, dengar ringtone phone ke, masuk bilik saya ke, mesti berkumandang lagu jepun dengan buku manga bersusun atas rak. Maafkan kakakmu kerana terlampau cintakan Japan guys semua berkaitan dengan Jepun.

Sampai dia pun kata, "Kenapa tak tinggal Jepun je nanti?"
Ohh! Cadangan yang bagus. Siapa nak sponsor?
Tak de sape.
Ok, fine.
NEXT!

Kalau kamu memilih untuk download daripada membeli ;
Boleh. Tak mengapa.
SIAPA KATA?
Saya.
LOL. Kalau kena serbu oleh pihak bomba jangan marah saya.
Apa hal pulak pihak bomba nak serbu rumah ni?


OK. MOVE ON.

tapi jangalah asyik mendownload je. Series end kalau tiada sesiapa membeli. Dan, jangan support lanun. Bukan Pirate of caribbean tapi cetak rompak.



Apa kelebihan dan keburukan download?


  • Port Disk kena besar. Macam saya punya, sekarang dah hang sebab komputer buruk je.
  • Masa nak tunggu download itu. Lebih kurang seminggu, habislah download 4 episode. HAHA
  • Quality. Tak payah cakap. Download punya quality lagi baik dari beli. MENGAPA YA?
  • Kadang-kadang ada virus. Aiyooh.
  • DUIT. Some download site tawarkan harga jauh lebih murah dari luar.
  • Mungkin kena bann sebab user Malaysia kaki mengdownload tapi bukan kaki mengupload. Tak apalah, kita sama je perangai.
  • MAKANAN. Kenapa pula? ENTAH. Sengaja nak letak. HAHAHA. Useless point yang ni, ignore je.


  • Ada dua cerita yang saya nak kongsi dekat sesiapa yang nak tengok cerita baru. Bagi peminat tegar sekalian ;
    Ini cerita baru keluar 2010.

    My darling is a foreigner


    Cerita based on true story manga-ka wanita yang berkahwin dengan mat saleh. Tengok trailer dia pun sudah sangat comel >0< . Bila nak keluar kat Malaysia ni??? Sebelum click link, Warning! Japanese Language content. HAHAHAHA.

    Second;

    I'll give my first love to you

    (Boku no hatsukoi o kimi ni sasagu )

    Sangat panjang lah dia punya JP title dan tak paham. Tulis dalam BI je. OKAY. Cerita ni masa 2009. YE. Saya terlambat T___T Omg. Kalau 2009 mesti dah keluarkan 2010? YOSH. Ramai-ramai beli jom.
    Cerita ni award winning manga and anime. So, dia adaptasi ke live-action. Well. Story involved this two childhood sweetheart. This guy suffered from heart disease. Dia hanya boleh hidup sebelum sampai 20 tahun. Okay. RATE.

    Actor & Actress : Super hot n cute! 10/10
    Story : Perfect for those yang suka sweet storyline. Ok. Pass! 10/10
    Theme :
    Creator sangat suka dengan bunga CLOVER.
    Meaning :
    CLOVER. [C]LOVER . C= SHE . LOVER= LOVE. SO...
    SHE LOVER
    . Comel bukan?

    Dua cerita ni dalam tangan. Nak beli nak beli. Siapa nak sponsor? hehehe.

    Satu lagi;
    Sesiapa yang ada Animax [715] dekat rumah. Kalau ada lah. Mesti pernah tengok "Jigoku Shoujo" bukan? Ataupun "Hell Girl". Saya dan Boboy tak tidur malam tengok cerita tu last-last kami masuk satu website ni. Serupa dengan Jigoku Shoujo punya service. Siapa yang pernah tengok boleh layari website ni ;

    Enter the name you wish to have revenge on.
    To look more real, do it on midnight. LOL. Just for those yang pernah tengok Hell Girl. Yang tak pernah blah. Korang tak paham perasaan itu. Eceeh ceeh.
    I just sent the whole world to hell. I guess Enma Ai must be really busy right now. LOL.

    Well. Sebiji macam dalam cerita. Siapa yang pandai-pandai buat ni? LOL.


    P/S : Siapa yang percaya karut ni, korang memang ar.. khurafat doh. HAHA. Suka-suka je.


    Ingat nak cerita pasal anime...
    OK! CUKUP PANDA! BUKAN SEMUA ORANG SUKA TENGOK ANIME.
    tapi...
    CUKUP! CUKUP! TENGOK DEKAT ANIMAX SUDAH.
    ye la..sibuk je.
    APA?!
    tak de pape..

    Sebelum saya memblahkan diri. Nah. Teaser.



    Opss. Silap letak gambar pula. HAHAHA.

    NAH NAH NAH.




    Puas hati? PUAS? PUAS?